Hovedside / Forskning /
Meny
Forskning og utvikling

FoU-aktivitetene ved Høgskolen i Narvik drives innen en rekke spennende områder. Mer informasjon om dette kan du finne under FoU-områder eller ved å gå inn på de enkelte ansattes web-sider eller FoU-gruppenes websider.

En viktig del av forskningsarbeidene ved høgskolen skjer i forbindelse med doktorgradarbeider. Høgskolen har i mange år hatt nære samarbeid med NTNU, Universitetet i Tromsø og Universitetet i Luleå bl.a. når det gjelder dr.-utdanning, og i årenes løp har en rekke stipendiater tatt dr.-graden med veiledning av fagpersonell ved HiN.

For tiden arbeider 17 kandidater med sine doktorgrader. Fagområdene spenner fra styring av romfartøy til veiledningspedagogikk for helsepersonell. En oversikt med titler og personer finnes på stipendiater/PhD-studenter.

Atmospheric icing sensor patent registered with the Norwegian Industrial Property Office

Researcher Umair Najeeb Mughal of the NUC atmospheric icing research team submitted the design patent application of an atmospheric icing sensor.

Publisert 26.02.2015 Les mer
Atmospheric icing research team wins a new research grant from SIU

Atmospheric icing research team of NUC won a new research grant from Norwegian Center for International Cooperation in Education (SIU).

Publisert 24.02.2015 Les mer
De kan tine et rør fullt av blankis på få minutter

Etter to døgn i 20 minusgrader, er 125 liter vann blitt til stålis – og klar til å bli tinet til vann igjen. HiN forsker på tining av stikkrenner som trafikksikkerhetstiltak i samarbeid med Statens vegvesen, Mesta og Heatwork.

Publisert 23.02.2015 Les mer

Ledige stillinger


Høgskolen i Narvik | Lodve Langes gt. 2, Postboks 385, 8505 Narvik | Tlf.: 76 96 60 00 | Faks: 76 96 68 10
E-post: postmottak@hin.no | Org.nr.: 970921885