Hovedside / Forskning /
Meny
Forskning og utvikling

FoU-aktivitetene ved Høgskolen i Narvik drives innen en rekke spennende områder. Mer informasjon om dette kan du finne under FoU-områder eller ved å gå inn på de enkelte ansattes web-sider eller FoU-gruppenes websider.

En viktig del av forskningsarbeidene ved høgskolen skjer i forbindelse med doktorgradarbeider. Høgskolen har i mange år hatt nære samarbeid med NTNU, Universitetet i Tromsø og Universitetet i Luleå bl.a. når det gjelder dr.-utdanning, og i årenes løp har en rekke stipendiater tatt dr.-graden med veiledning av fagpersonell ved HiN.

For tiden arbeider 17 kandidater med sine doktorgrader. Fagområdene spenner fra styring av romfartøy til veiledningspedagogikk for helsepersonell. En oversikt med titler og personer finnes på stipendiater/PhD-studenter.

Det har blitt helt vanlig å bruke Internett til helseformål

Førsteamanuensis i folkehelse Silje Wangberg ved Høgskolen i Narvik har forsket på bruk av Internett til helseformål i over ti år, og har fulgt utviklingen fra at det var noe for spesielt interesserte til at det har blitt noe de fleste av oss gjør på ett eller annet vis. I en nylig publisert studie har Wangberg sammen med kolleger fra Nasjonalt senter for samhandling og telemedisin sett nærmere på hvordan ulike grupper i befolkningen bruker Internett på forhold til kosthold og trening.

Publisert 27.08.2015 Les mer
Research Seminar about Atmospheric Icing on Structures in High North

The Atmospheric Icing Research Team of NUC organized a research seminar on 7th August to discuss the issues related to atmospheric ice accretion on structures in high north.

Publisert 24.08.2015 Les mer
Besøk av prorektor for utdanning og prorektor for forskning ved UiT

Fredag 5. juni møtte prorektor for utdanning og prorektor for forskning og utvikling ved UiT de faglige lederne ved høgskolen.

Publisert 08.06.2015 Les mer

Ledige stillinger


Høgskolen i Narvik | Lodve Langes gt. 2, Postboks 385, 8505 Narvik | Tlf.: 76 96 60 00 | Faks: 76 96 68 10
E-post: postmottak@hin.no | Org.nr.: 970921885